Hvilke metoder blev anvendt til dato den ældste bjergarter
? Videnskaben om dating sten har ekspanderet kraftigt i de seneste år med øget forskning. Groft forskerne dato sten i enten relative eller absolutte termer. En relativ dato fortæller videnskabsmanden hvor gammel stenen er i forhold til andre sten omkring det, mens absolut dating giver en bestemt alder , selv om datoen er ikke nødvendigvis korrekte eller præcise. Relativ Dating

Når forskerne dato klipper relativt , de bruger geologiske fakta at sammenligne klipperne og udlede relative aldre fra dem. Så for eksempel, hvis et lag af sten er under et andet lag , så videnskabsmand ved, at det nedre lag er ældre . Desuden, hvis forskeren finder et fossil eller anden artefakt med en kendt dato , kan forskeren bruge oplysningerne til at datere klipperne. Så hvis i et bestemt lag af rock finder han et fossil af en dinosaur, der levede kun 14 til 15.000.000 år siden, han ved, at klipperne over dette lag er yngre end 14 til 15.000.000 år, og klipperne i dybere lag er ældre.
radiometrisk datering

radiometrisk datering er et overordnet udtryk for den mest almindelige type af absolut dating. I radiometrisk datering , forskerne bruge kendte fakta om isotoper eller variationer af visse atomer til dato klipper. Da nogle isotoper naturligt forvandle forskellige isotoper over tid , kan en videnskabsmand måle tilstedeværelsen af disse to isotoper til at bestemme alderen på klippen. Mange typer af atomer har isotoper , som forskerne måler på denne måde , herunder kulstof , kalium og uran .
Datering

Mange mennesker har hørt om kulstof dating , hvilket er en almindelig form for radiometrisk datering . Denne type af radiometrisk datering måler tilstedeværelsen af ​​kulstofisotoperne kulstof 14 , hvilket naturligvis henfalder til kulstof-12 og kulstof-13 over tid. Carbon dating har en effektiv aldersgrænse på omkring 60.000 år, hvorefter kulstof datering ikke kan give præcise oplysninger. Dette gør kulstof dating nyttigt for sex menneskelige artefakter , men mindre nyttige for sex de ældste klipper på planeten.
Kalium - argon dating

En type datering som giver meget bedre resultater for gamle klipper er kalium - argon datering. Den kalium isotop Kalium 40 vil naturligvis henfalde til elementet argon 40 . Fordi argon er en ædel gas , er det usandsynligt, at have været fanget i en klippe uden for denne proces , hvilket gør argon en pålidelig indikator for klippen alder. Denne radiometrisk datering metode er mest nyttige for sten ældre end 100.000 år siden, sten kræver typisk mindst lige så meget tid til at indsamle nok argon til at måle .
Hoteltilbud

http://www.danishgame.com © Hobbyer, spil