Konvektion Box Science Project
Konvektion er en velkendt ting at enhver, der nogensinde har oplevet vind, kogt vand eller set røg stiger . Men nogle gange kræver det et eksperiment for at vise præcis, hvordan et fænomen fungerer. Konvektionsstrømme kan være pænt illustreres ved hjælp af en konvektion kassen. Dette er en glaskasse med to glas skorstene stiger fra begge sider af låget . Dette giver dig mulighed for at se, hvad der sker med en strøm af røg , når der indføres strømme af varm eller kold luft . Realiseringen af ​​et konvektionskassen

Brug en eksisterende rektangulært glas fisk tank og skære en del af træ til at passe stramt på toppen. Du skal bruge to , klar - plastrør . Skær huller til disse , en på hver side af låget. Sørg for, at pasformen er stram. Monter enderne af rørene i hullerne . Seal omkring dem med caulk hvis forseglingen er løs.
Experiment

Tænd et klud , fedtet reb eller røgelsespind og placere den under på bunden af tanken under en af ​​skorstene. Bemærk, hvordan røgen stiger direkte op gennem skorstenen. Nu tænde et stearinlys og placere den på bunden af ​​tanken under den anden skorsten med kluden stadig tændt Bemærk hvordan røgen er nu trukket over låget til den anden skorsten og går ud gennem der .
Forklaring

Varm luft stiger, fordi det bliver mindre tæt når det opvarmes. Dette tillader , køligere, tættere luft til at skubbe ned under , får det stige. Lyset er opvarmning af luften over det forårsager luft til at stige op truget skorstenen. Kold luft kommer ned gennem den anden skorsten at træde i stedet for den luft, der er stigende. Dette er en konvektion strøm , og dette er , hvad der trækker røgen gennem kassen.
Yderligere undersøgelse

For at udvide undersøgelsen kan du prøve forskellige ting . Prøv først at sætte kassen i meget varme og meget kolde omgivelser og se, hvordan dette påvirker luftstrømmen. For det andet prøve at bruge en ånd brænder, der kan justeres omhyggeligt . Prøv eksperimentet med et gradvist svagere og svagere flamme og se om det fremskynder eller sinker strømmen.
Clipart

http://www.danishgame.com © Hobbyer, spil