Sådan måler Stellar Afstande

Når afstanden du ønsker at måle overstiger kapaciteten i de virkemidler, skal du ty til geometri . For at måle afstande til nærliggende stjerner , astrofysikere anvende metoden med trigonometriske parallaxes . Du kan se effekten ved at holde din finger ud foran dig . Når man lukker det ene øje fingeren er i en position i forhold til baggrunden, men ses gennem det andet øje , synes det at springe til en lidt anden position. Hvert øje tilbyder et andet udsigtspunkt , og vi kan bruge dette princip til at måle den tilsyneladende bevægelse af objektet være observed.Things du har brug
Telescope
Lommeregner myHotelVideo.com: Vis Flere Instruktioner hoteltilbud KAYAK 1

Bemærk positionen af ​​en nærliggende stjerne på himlen , siger Proxima Centauri , ved hjælp af et teleskop. Brug trigonometriske parallaxes normalt indebærer samtidige målinger fra to forskellige synsvinkler , men da afstandene til stjernerne er så stor, skal du vente seks måneder indtil jorden er på den ekstreme anden side af sin bane , for at kunne se stjernen fra et væsentligt anderledes position .
2

Se stjerne fra det andet udsigtspunkt seks måneder senere . Dette afslører den tilsyneladende bevægelse, det vil sige, bevægelsen af ​​stjernen i forhold til baggrunden. Dette er, hvor variabler forurene målingen. Først vores atmosfære forvrænger lys, så måler denne lille bevægelse er svært selv med de bedste instrumenter. For det andet , baggrundsniveauerne stjerner er i bevægelse samt . Men fordi de er af en meget lavere størrelsesorden i forhold til dit mål stjerne , den tilsyneladende bevægelse af denne baggrund er målbart .
3

Tegn dit baseline på et stykke papir for at hjælpe dig med at visualisere beregningen. Den baseline strækker sig fra Jorden i den første position , gennem solen til Jorden i sin anden position . Fuldføre trekanten ved at trække linjer fra de to udsigtspunkter til et mål stjerne . Dette er bare for at hjælpe dig med at forstå , hvad der måles . Du behøver ikke trække til nogen form for skala .
4

Find den parallaksevinkel til dit mål stjerne . Medmindre du har instrumenter følsomme nok til at måle det selv , konsultere Hipparcos kataloget (tilgængelig online ), som indeholder en liste over 100.000 nærliggende stjerner og deres parallakse vinkler. Parallakse er vinklen skabt af de to linjer , der strækker sig fra stjernen til de to Earth positioner. Fordi afstanden til stjernerne er så stor, og vores baseline er så forholdsvis kort , det parallaksevinkel er næsten ikke-eksisterende , mindre end et arc . At visualisere denne måling , så tænk på en cirkel med 360 grader. Hver grad ( som allerede er temmelig lille ) er opdelt i 60 minutter . Hvert minut er opdelt i 60 sekunder. Den parallaksevinkel til vores nærmeste stjerne , Proxima Centauri , er 0,772 buesekunder .
5.

Beregn afstanden til stjerne ved hjælp af formlen d = 1 /p, hvor "d" er afstanden og " p "er den parallakse . Afstanden måles i parsec , en måleenhed skabt til så store afstande ; du har måske hørt om det fra science fiction romaner eller film. I vores eksempel kan vi beregne, at Proxima Centauri er 1,3 parsec væk fra Jorden.
Hoteltilbud

https://www.danishgame.com © Hobbyer, spil