Typer af Single Output DC strømforsyninger

En direkte nuværende strømforsyning er en elektrisk anordning den producerer en DC spænding. Mange universiteter og laboratorier anvender strømforsyninger , der konverterer den høje spænding vekselstrøm tilgængelig fra el-selskab i en bred vifte af DC spændinger . Disse maskiner er simpelthen komplekse og komplicerede versioner af grundlæggende enkelt output DC strømforsyning . Fælles dele

En simpel single -output DC strømforsyning er lavet ud af en transformer, en ensretter , et filter kondensator, en begrænsende resister og en bløder resister . Transformeren ændrer AC spænding , at strømforsyningen modtager fra stikkontakten til en lavere AC spænding . Ensretteren skifter det til en DC spænding. Den begrænsende modstand forhindrer overspænding fra beskadige kondensatoren . Kondensatoren selv frasorterer uønskede spændinger. Det bløder resister aflader kondensatoren når den ikke er i brug.
Almindelig Dele

Strømforsyninger tilsluttet strømkilder tilbøjelige til skarpe spændingsspidser er sårbare over for skader. Sådanne strømforsyninger har også spændingsregulatorer indbygget, for at udjævne den spænding og fjerne skarpe pigge . Disse spændings regulatorer ofte bruger dioder og /eller andre halvlederkomponenter. DC strømforsyninger med høje spændinger eller i risiko for fiasko kredsløb , der forårsager høje spændinger omfatter også en sikring. Ved faretruende høje spændinger , sikringen smelter , beskytte mere sarte komponenter

Typer

Der er to typer af single -output DC strømforsyninger : . Lave spænding og højspænding . Lav spændingsforsyninger bruger relativt få dele ; du kan bygge en let og sikkert på en tom printplade med reservedele. En høj spænding strømforsyning bruger flere og sjældnere komponenter, der kan håndtere store belastninger af magt ; det også er indesluttet i enten en ikke-ledende boks eller en jordet metal kasse .
adapteren

Basic single -output DC strømforsyninger er let tilgængelige og findes i mange hjem . Solgt under navnet " adaptere ", de består af en lille plastik kasse med en wire fastgjort . Boksen tilsluttes en stikkontakt og enden af ​​tråden sættes i enheden behøver en DC spænding .
Andre anvendelser af ordet

Teknisk set batterier og DC -generatorer er typer af DC strømforsyninger . Batterier levere jævnstrøm fra kemiske reaktioner, der finder sted inde i dem. Generatorer omdanne andre typer af magt , såsom vind eller brændende brændstof i DC el . Disse enheder er ikke almindeligvis omtales med udtrykket "DC strømforsyning. "

https://www.danishgame.com © Hobbyer, spil